Ez most komoly

Tanácsok helyett

 

 

A mai napig felkeresnek emberek és tanácsokat, útmutatókat várnak tőlem.

Régebben, aki szerette volna, ahhoz elmentem, azzal felvettem a kapcsolatot és igyekeztem segíteni.

Ma már nem teszem.

Nem azért, mert kretén, önző, közömbös emberré váltam, hanem azért, mert a tapasztalat arra intett, ne játsszam Teréz anyát, ugyanis az emberek zöme a könnyebbik utat választja majd, belesimul az elvárásokba, a hétköznapok harcait elveti.

Így nem tudom őket kirázni az apátiájukból, a beletörődésükből, az ő útjukat én nem járhatom végig. Azt bizony nekik kell megtenniük.

Elmondhatom, mit tettem én, ezt megtehetem, de mást nem.

Azt már leírtam, valójában mi is a szklerózis multiplex, mi történik a testünkben, amely folyamat végül tolószékbe kényszeríthet minket.

Megtudjuk a neurológusunktól, a mi állapotunkban, az összes már lazajlott sub ismeretében, mi várható, ő miben tud segíteni.

Ez nálam így nézett ki: ” az agyi MRI azt mutatja, legalább 16 olyan történés volt az életében, ami bizonyíthatóan az SM rovására írható, ezek közül legnagyobb a halvaszülés lehetett, amely majdnem az ön életébe is került. Az utolsó két sub gyakorlatilag használhatatlanná tette deréktól lefelé, majd 1 év múlva a testének egyik oldalát. Arra következtethetünk, 16 éven keresztül, évente egy 1 alkalommal megtörtént egy autoimmun reakció, ami képes volt spontán gyógyulni. Lehetőség van fehérje injekciókkal megállítani az állapotromlást, de a statisztika és  a 30 éves tapasztalatom azt mutatja, a tolószék az ön esetében nem kerülhető el, kb még 2 sub, vagyis két év és kénytelen lesz beleülni.”

Mi jön ezután?

A dac-reakció. Nem, egész egyszerűen, nem vagyok hajlandó tolószékbe ülni.

Azután a küzdelem. Négykézláb, ha kell, de tovább és tovább! Nem tudok a számhoz emelni egy kanalat, nem tudok rágni, mert nem érzem azt egyik oldalt, folyamatosan összpontosítani, ne nyeljek félre. Nem tudok megkötni egy cipőt, nem tudok megbírkózni a ruhák gombolásával, a férjem öltöztet és etet, mint egy kisbabát. Nem tudok sétálni, mert valami titokzatos erő visszonyom, nem enged haladni.

Na, ebből elég! Így nem akarok élni! De mit tehetek? Sokat, magamért, a kiskorú gyermekemért és a szerető páromért, ki kell szakadnom a kripli állapotból! Nem szólhat az egész életük az én ápolásomról.

Meg kell értenem az SM lelki okait is, meg kell tudnom mindent róla, amit csak lehet. Éveket töltök annak kiderítésével, hogyan pótoljam azt a fehérjét, amit injekcióban tudok csak kapni.

Visszanyúlok a természetgyógyászathoz, megértem, melyik gyógynövény, hogyan tud segíteni.

Végül feltárulnak előttem a pszichés okok is, további 5 évembe kerül mire Jung módszerét elsajátítom és a saját hasznomra fordítom.

Közben tanulok, tanulok és tanulok, figyelem a testem reakcióit, azt is átlátom, hogyan tudom elkerülni az autoagresszív történéseket.

Már bizonyosan remisszív szakaszban vagyok, ami évek óta tart, ismét használom az összes végtagom, minden funkcióm visszanyertem. Sétálok, gyalogolok, dolgozom, elvégzem az itthoni feladatokat is, már tudok kötni is ismét, ami ugye két kezes feladat. A szemüveg maradt ugyan, de évek óta stabilan 2 dioptriás, nem romlott tovább a látásom.

Megtanítottam a családom, hogy ne kezeljenek betegként, de ne is essenek hurráoptimista állapotba soha. Azokat az embereket, akik ellendrukkereknek bizonyultak, kitettem az életemből. Az energiavámpíroktól, akik azt igyekesztek belém sulykolni, rossz ember vagyok, aki sem jó semmire, megváltam.

Vannak olyan dolgok a világban, amiket nem befolyásolhatok, érhet pozitív, de negatív stressz is, ezeket lekezelem. Ami ellen nem tehetek, azt elfogadom, az ellen nem harcolok. 

Ez egy 10 éves folyamat. Az én utam ez, mert olyan típusnak születtem, akinek mindent önmagának kell megértenie, mert csak azt tudja igaznak elfogadni.

A te utad nyílván más, mert nincs két egyforma ember, de neked kell rájönnöd, mi segít rajtad és mi árt neked.

Neked kell megértened a saját testedet, a saját lelkedet. Keress fel szakembert, hiszen a legtöbb ember , így gondolom te is, feltétel nélkül tud bízni és hinni. 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!