Ez most komoly..zamat katarzis

Dédi konyhája-babgulyás

1 kg marhalábszárból a szokott módon pörköltet készítük. /2 fej apróra vágott vöröshagymát olajon üvegesre párolunk, 1 mk. köménymagot mellédobunk, kicsit sózzuk. A kockára vágott husit beletesszük, hevítjük, pörköljük, amíg a levét el nem fövi. Ekkor újabb sózás, borsozás, 1 mk. majoranna és pirospaprika örlemény kerül bele, továbbá 2 gerezd zúzott fokhagyma,  paprika, paradicsom. Annyi vízzel pároljuk, amennyi ellepi./

Ha a hús kb félig megfőtt, ez megközelítőleg 1 óra, akkor hozzáadjuk a megtisztított, karikázott sárga / kb. 40 dkg/  és fehérrépát/ kb 20 dkg/  összepirítjuk. Felengedjük vízzel, beleöntünk kb 60 dkg fagyasztott-fejtett babot, valamint 1-2 babérlevelet.

Amikor minden puha, akkor beleszaggatjuk az atlagnál keményebbre kevert nokedlit. / 1 tojást felkeverünk, sózzuk, kb 1dl hideg vízzel tovább keverjük, ebbe annyi lisztet teszünk, amennyitől kemény galuskánk lesz/ 

Apróra vágunk egy csokor petrezselymet, ezt csak az utolsó rottyanásnál adjuk a babgulyáshoz. A végső íz eléréséhez, 1 kk. ecetettel keverjük át.

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!