Ez most komoly..zamat katarzis

Dédi konyhája- Kalácsfelfújt

Hatvan évvel ezelőtt a háziasszonyok nem pazaroltak.

Dédi kiválóan hasznosította a megmaradt kalácsot. 

Fontos, hogy legalább 3 napos, szikkadt legyen az 50 dkg-os kalácsunk. 

Ezt szépen szeleteljük fel, kenjük be narancs lekvárral és fordítsunk össze egy-egy szeletet, mint egy szendvicset. Rendezzük tűzálló tálra, kivajazhatjuk, de nem szükséges. 

1 liter tejet langyossá hevítünk, 2 tojás sárgáját, 10-15 dkg cukrot /kalács édességétől függően/, 2 dl  folyékony tejszínt keverjünk össze és öntözzük be vele . A rumba áztatott mazsolával és a gyümölccsel, szórjuk meg. /most fekete szedret használtam, de bármi jó, akár befőtt, akár fagyasztott, akár friss, amit szeretünk/

Sűtőben, közepes hőmérsékleten kb. 30 percig sütjük, amíg a kalács jócskán megemelkedik, felfújttá válik.

Tálalásnál tehetünk hozzá tejszínhabot vagy kicsi porcukorral is megszórhatjuk .

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!