Hatvan évvel ezelőtt a háziasszonyok nem pazaroltak.
Dédi kiválóan hasznosította a megmaradt kalácsot.
Fontos, hogy legalább 3 napos, szikkadt legyen az 50 dkg-os kalácsunk.
Ezt szépen szeleteljük fel, kenjük be narancs lekvárral és fordítsunk össze egy-egy szeletet, mint egy szendvicset. Rendezzük tűzálló tálra, kivajazhatjuk, de nem szükséges.
1 liter tejet langyossá hevítünk, 2 tojás sárgáját, 10-15 dkg cukrot /kalács édességétől függően/, 2 dl folyékony tejszínt keverjünk össze és öntözzük be vele . A rumba áztatott mazsolával és a gyümölccsel, szórjuk meg. /most fekete szedret használtam, de bármi jó, akár befőtt, akár fagyasztott, akár friss, amit szeretünk/
Sűtőben, közepes hőmérsékleten kb. 30 percig sütjük, amíg a kalács jócskán megemelkedik, felfújttá válik.
Tálalásnál tehetünk hozzá tejszínhabot vagy kicsi porcukorral is megszórhatjuk .
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: