Elképesztően finom. Egyszerűen elkészíthető, ajándéknak is remek.
20 dkg aszalt szilvát áztassunk be rumba. Tegyünk fel forrni vizet egy nagy lábasban, ebbe helyezzünk bele egy kisebb edényt, az alja ne érjen bele a vízbe. Tördeljünk bele 15 dkg étcsokit, dobjunk mellé 5 dkg vajat, öntsük fel 1dl tejszínnel. Amikor felolvadt, keverjük homogénné.
Közben öblítsünk el hideg vízzel egy már kiürült bonbon tartóját, helyezzünk minden fakkba 1-1 rumos aszalt szilvát. Kanállal csorgassuk rá a csokimasszát, hogy befedje mindenhol.
1 ek. kristálycukrot kezdjünk el hevíteni egy vastagfalú edényben. Szórjunk bele 1 mk. fahéjjat, majd durván /húsklopfolóval zacskóban/megtört 1 ek. mogyorót. Miután az olvadt fahéjjas cukor bevonta a mogyorót, vegyük le a tűzről, várjuk meg, amíg kicsit kihűl. Megint törjük össze és szórjunk minden kis pralinénk tetejére belőle.
Hűtőben tároljuk . Ha kellően visszahűlt, egyszerűen kipattintható egy-egy szem a formából.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: