Választunk 3 db szép padlizsánt, megmossuk, szárát levágjuk, közepén ketté vágjuk. Vágott felénél tengeri sóval bedörzsöljük, lefordítjuk, kb 30 percig békén hagyjuk, hogy a keserűséget adó anyagokat kiengedje magából.
Külsejét olajjal megkenjük, közepesen meleg sütőben kb 30 perc alatt puhává sütjük.
Ha kicsit hűlt, akkor egy tálba kaparjuk a belsejét, belenyomunk 2 gerezd fokhagymát. Pici tengeri sóval, 1-2 ek. dijoni /nem magos/ mustárral, frissen őrölt borssal, l/2 dl extra szűz oliva olajjal /vagy 10 dkg vajjal/ kikeverjük. Behűtjük.
Forró pirítóssal a legjobb. /tönkölyből vagy rozslisztből készült kenyeret válasszunk a testkontrollban,- ami teljes kiőrlésű és sima 1-1 arányú keveréke-/
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: