1 kg savanyú káposztát mossunk meg. Amíg lecsöpög pirítsunk le 1 ek olajon 80 dkg darált marhahúst, fűszerezzük sóval, frissen őrölt borssal, 4 gerezd zúzott fokhagymával. Mossunk meg 10 dkg Jasmin rizst /Dédi mást használt, de mi a Jasmint szeretjük/, pici sóval, dupla mennyiségű vízzel, a mikró főző fokozatán 10 percig főzzük elő.
Amikor kicsit hűlt a hús, adjuk hozzá a rizst, 1 db tojást, keverjük össze.
Melegítsük elő a sütőt.
A kiolajozott tepsiben 1 sor káposzta, erre kolozsvári füstölt szalonna szeletek, füstölt kolbász karikák, majd a húskeverék és a maradék káposzta. 50 dkg tejfölt kenjünk rá, azt szórjuk meg /mintha sóznánk/ zsemlemorzsával, így kerülhetjük el a tejföl megégését a hosszú sütési idő alatt.
Közepes hőmérsékleten kb 1,5-2 órán keresztül sütjük.
Tálalásnál mehet hozzá erős paprika krém .
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: