Dédi konyhája – Rakott savanyú káposzta

1 kg savanyú káposztát mossunk meg. Amíg lecsöpög pirítsunk le 1 ek olajon 80 dkg darált marhahúst, fűszerezzük sóval, frissen őrölt borssal, 4 gerezd zúzott fokhagymával. Mossunk meg 10 dkg Jasmin rizst /Dédi mást használt, de mi a Jasmint szeretjük/, pici sóval, dupla mennyiségű vízzel, a mikró főző fokozatán 10 percig főzzük elő.

Amikor kicsit hűlt a hús, adjuk hozzá a rizst, 1 db tojást, keverjük össze.

Melegítsük elő a sütőt.

A kiolajozott tepsiben 1 sor káposzta, erre kolozsvári füstölt szalonna szeletek, füstölt kolbász karikák, majd a húskeverék és a maradék káposzta. 50 dkg tejfölt kenjünk rá, azt szórjuk meg /mintha sóznánk/ zsemlemorzsával, így kerülhetjük el a tejföl megégését a hosszú sütési idő alatt.

Közepes hőmérsékleten kb 1,5-2 órán keresztül sütjük.

Tálalásnál mehet hozzá erős paprika krém .

Címkék: , ,
Tovább a blogra »