Az eredeti receptet elvittem kicsit olaszos irányba, főként a köretet.
Csirkecombokat bevagdossuk, lepirítjuk leheletnyi olajon. Sózzuk, borsozzuk, belekarikázunk l egész póréhagymát, belenyomunk 5 gerezd zúzott fokhagymát, 8 nagy fej tisztított gombát szeletelve. Felöntjük vízzel. 30 perc múlva belevágunk 5 nagy paradicsomot, 1 chili paprikát. További 1 órán át főzzük, amíg puha nem lesz a hús. A tetejét meglocsoljuk vékonyan extra szűz olíva olajjal.
Közben a meghámozott, felkockázott 1 kg burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt, összenyomjuk, adunk hozzá 1 egész tojást, sózzuk, frissen őrölt borsot tekerünk rá és annyi tönköly lisztet, amennyitől formázhatóvá válik a tésztánk /kb. 20-30 dkg/. Kis darabokra vágjuk, vagy deszkáról beleszaggatjuk a forrásban lévő, sós vízbe, 5 perc alatt lesz kész. Ha leszűrtük, felmelegítünk 5 dkg vajat, beleöntjük, összeforgatjuk. Lekapcsoljuk alatta a gázt és ráreszelünk kb 5 dkg parmezánt. Ezzel is összeforgatjuk.
Tálalásnál adhatunk hozzá párolt zöldségeket is.
Kommentek