Ha szereted a linzert, akkor ezt még jobban fogod szeretni. Leírni hosszabb, mint elkészíteni.
20 dkg hideg vajat elmorzsolunk 20 dkg tönkölylisztel. Hozzáadunk 10 dkg dejót /ebben az esetben búzacsíra tartalma miatt választottam/, mivel a dejó cukros, így kb 10 dkg barna nádcukrot, 1 zacskó sütőport, csipet sót, 1 egész tojást, összedolgozzuk az egészet.
Nem szükséges pihentetni.
Kivajazunk egy tepsit, eloszlatunk benne egy szórásnyi lisztet, a tészta egyharmadát belenyomkodjuk, villával megszurkáljuk.
Megkenjük barack lekvárral, meghintjük 10 dkg dejóval, a negyedekre vágott nektarinokat beleültetjük, kis kockákra vágott kandírozott citromhéjat szórunk a gyümölcsök közé, kb 10 dkg-nyit.
A maradék tésztát hosszú rudakra sodorjuk, elválasztjuk vele a barackokat, tetejét /mintha sóznánk/ megszórjuk barna nádcukorral.
Előmelegített sütőben, mérsékelt tűzön 40 perc alatt készül el.
Ha kihűlt szeletelheted, nagyon omlós, nagyon ízletes linzertorta a végeredmény.