Egy tipikus,” mi van itthon, abból kellene valami desszertet összedobni, de kánikulában semmi kedvem bekapcsolni a sütőt” desszert. 🙂
Ettől még behűtve nagyon finom.
1 csomag mézes-omlós keksz, 2 db banán, 2 csomag epres pudingpor, kb. 5 dkg vaj, cukor, 1 tojás sárgája, 1.2 l tej, eperszósz.
A fele csomag kekszet, egyenként tejbe mártottam, szépen elrendeztem egy desszertes tál alján. Rákarikáztam a banánokat.
A 2 csomag pudingport leírás szerint megfőztem, az utolsó 1 percben hozzáadtam 1 tojás sárgáját és a vajat + 1 dl tejet. Ettől válik krémpudinggá.
Ráöntöttem a keksz-banán alapra. A megmaradt kekszeket is bejbe mártottam, sréhen beleállítottam a krémbe és a végén dúsan megküldtem eperszósszal.
/jó a bolti is, de ha van epred, megmosod, turmixolod kicsi cukorral szitán átszűrőd, hogy ne legyen benne mag/.
Hűtöd néhány órán át fogyasztás előtt.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: