Csirkemell filét fűszerezzünk, sóval, frissen őrölt borssal, fokhagymával, ezt lepirítjuk kb. 1 ek vajban. Kiszedtük pihenni a husikákat, abba a zsiradékba teszünk egy fej apróra vágott hagymát, fél kiló szeletelt gombát, ezt is sózzuk, borsozzuk, addig hevítjük, amíg a levét el nem főtte. Utána rakunk hozzá apróra vágott petrezselymet, mikor kihűlt kissé, akkor 1 db egész tojással összedolgozzuk.
A leveles tésztát levelentént bekenjük olvasztott vajjal, egymásra rendeztük, majd ráfektetjük a kipihent csirkemellett, ráhalmozzuk a gombaelegyet, a tészta széleit felvert egész tojással kenjük meg, ezzel ragadnak egymáshoz, összehatogatjuk hercig cipó formára, a tetejét is megkenjük a tojással, villával megszurkáljuk, előmelegített sütőbe toltuk, közepes lángra. 30 perc múlva, amikor már láthatóan megemelkedtek a tésztalapok, felerősítjük a hőmérsékletet, kb még 10 percig szolizotatjuk a tetejét, amíg szép aranybarnává nem válik.
Félretesszük relaxálni.
Közben vágjunk fel különböző salátátákat , sárgarépát is., picit sózzuk, halványan locsoltuk meg extra szűz oliva olajjal. Egy nagy, kb. 3 dl görög joghurtba fokhagymát nyomunk, kaprot vágunk, elkeverjük, beleforgattuk a zöldségeket.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: