50 dkg tönköly liszthez, egy csipet sót, 10 dkg barna nádcukrot, 1 sütőport, 1 citrom lereszelt héját, 2 egész tojást, 50 dkg margarint adunk. Kézzel kidolgozzuk, majd a kivajazott tepsibe igazítjuk. Villával megszurkáljuk.
Megkenjük csokikrémmel /teljesen jó a boltban kapható, üveges. Ezt azért tesszük, hogy a szilvából kisülő lé ne áztassa el a piténket. Összeforr majd a kettő és egészen különlegesen finom lesz/
A szilvát előre elkészítettük, megmostuk, feleztük, kimagoztuk, őrölt fahéjas barna nádcukorral megszórtuk, addig állt, amíg előkészítettük neki a tönköly tészta ágyat.
Ahogy nekünk tetszik, ezt a kb 1 kg gyümölcsöt elrendezzük és előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: