1,5 liter vízbe szórunk pár szem egész fahéjat, pár szem szegfűszeget, néhány citromhéj csíkot, kb. 10 dkg barna nádcukrot. Lefedve forraljuk.
Közben előkészítjük a gyümölcsöket, ami összességében k. 1,5 kg. Szilvát megmossuk, felezzük, kimagozzuk. Őszibarackról lehúzzuk a héját, leöblítjük, cikkekre vágjuk.
A forrást mérsékeljük, szűrőkanállal kiszedjük a fűszereket /kb. 10 percig rotyogtak/, beletesszük a szilvát, 5 percig főzzük. Mehet az őszibarack is. Most 2 dl 22%-os főzőtejszínt öntünk hozzá. Amint felforrt azonnal lekapcsoljuk a gázt.
Hideg vízbe állítjuk a lábast, ha szoba hőmérsékletű, mehet a hűtőbe.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: