Egészen egyszerűen elkészíthető. Nem szükséges a marha drága és száraz részeit megvásárolnod, így lesz tökéletes az oldalasból.
2 kg marha oldalas,
2 nagy fej hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
só,
őrölt feketebors /lehetőleg frissen őrölve/,
majoranna,
őrölt piros paprika,
1/2 l barna sör,
1 ek. olaj
Hagymát, fokhagymát darabolod, hevített olajba teszed, majd a megmosott húst és a fűszereket. Megkapatod, hogy kérge keletkezzen, felöntöd a barna sörrel.
Ezt a lábast /ha nincs rajta műanyag/, lefeded egy darab alufóliával, amit néhány helyen megszúrsz, hogy távozhasson a gőz, közepesen meleg sütőbe teszed.
3-4 órát sütöd.
Végül leveszed róla a fóliát, további fél óra elég neki, hogy a hús gyakorlatilag leomoljon a csontról és szaft keletkezzen alatta.
Egyszerű durum pennét is főzhetsz hozzá, tökéletesen szívja magába a szaftot., de karácsonyi menősorba akár sztrapacskával, akár gnochi
Kommentek