Ez most komoly..zamat katarzis

Marha oldalas barna sörben sütve

Egészen egyszerűen elkészíthető. Nem szükséges a marha drága és száraz részeit megvásárolnod, így lesz tökéletes az oldalasból.

2 kg marha oldalas,

2 nagy fej hagyma, 

3 gerezd fokhagyma,

só,

őrölt feketebors /lehetőleg frissen őrölve/,

majoranna,

őrölt piros paprika,

1/2 l barna sör,

1 ek. olaj

Hagymát, fokhagymát darabolod, hevített olajba teszed, majd a megmosott húst és a fűszereket. Megkapatod, hogy kérge keletkezzen, felöntöd a barna sörrel. 

Ezt a lábast /ha nincs rajta műanyag/, lefeded egy darab alufóliával, amit néhány helyen megszúrsz, hogy távozhasson a gőz, közepesen meleg sütőbe teszed.

3-4 órát sütöd.

Végül leveszed róla a fóliát, további fél óra elég neki, hogy a hús gyakorlatilag leomoljon a csontról és szaft keletkezzen alatta.

Egyszerű durum pennét is főzhetsz hozzá, tökéletesen szívja magába a szaftot., de karácsonyi menősorba akár sztrapacskával, akár gnochi

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!