Ez most komoly..zamat katarzis

Kocsonya marhaszeggyel -ahogy én szeretem-

1,5 kg konyhakész kocsonyahús,

50 dkg marhaszegy,

1 kis fej vöröshagyma,

8 gerezd fokhagyma,

1 mk. egész rózsabors,

1 mk. egész feketebors,

l+1/2 mk só.

1 babérlevél

A kétfajta húst feltesszük annyi vízbe főni, ami pont ellepi, közben a keletkezett habot leszedjük. 

Ha felforrt és leszedtük a habot, nagyon kicsire állítjuk a fokozatot és gyöngyözve hagyjuk főni, miután beletettük az összes fűszert.

6 óra általában elég.

Megfőzünk keményre néhány tojást, majd hideg vízzel lehűtjük, meghámozzuk, felezzük.

Kiemeljük a marhaszegyet, annyi darabra vágjuk, amennyi tányér kocsonyánk lesz. Mindegyekbe teszünk bele, a fél tojással együtt és 1-1 gerezd főtt fokhagymát is /kihagyható/.

Aki szereti, az disznóságokat is tehet a tányérra.

Rámerjük a lét és békén hagyjuk teljes dermedésig.

A tetején keletkező zsiradékot fogyasztás előtt könnyedén le tudjuk szedni egy kanállal.

Közben keverjünk egy friss salátát, együk hozzá, nagyon finom együtt. 🙂

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!