1,5 kg konyhakész kocsonyahús,
50 dkg marhaszegy,
1 kis fej vöröshagyma,
8 gerezd fokhagyma,
1 mk. egész rózsabors,
1 mk. egész feketebors,
l+1/2 mk só.
1 babérlevél
A kétfajta húst feltesszük annyi vízbe főni, ami pont ellepi, közben a keletkezett habot leszedjük.
Ha felforrt és leszedtük a habot, nagyon kicsire állítjuk a fokozatot és gyöngyözve hagyjuk főni, miután beletettük az összes fűszert.
6 óra általában elég.
Megfőzünk keményre néhány tojást, majd hideg vízzel lehűtjük, meghámozzuk, felezzük.
Kiemeljük a marhaszegyet, annyi darabra vágjuk, amennyi tányér kocsonyánk lesz. Mindegyekbe teszünk bele, a fél tojással együtt és 1-1 gerezd főtt fokhagymát is /kihagyható/.
Aki szereti, az disznóságokat is tehet a tányérra.
Rámerjük a lét és békén hagyjuk teljes dermedésig.
A tetején keletkező zsiradékot fogyasztás előtt könnyedén le tudjuk szedni egy kanállal.
Közben keverjünk egy friss salátát, együk hozzá, nagyon finom együtt. 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: