Ha azt látod, hogy nem fogy a gyümölcs és hamarosan kidobhatod, akkor jöhet jól ez az ötlet, hiszen nem helyes dolog pazarolni, miközben a világ lakosságának nagy része éhezik.
4 nagy almát meghámoztam, daraboltam, 5 dkg barna nádcukorral, 1 mk. fahéjjal megszórtam.
Átszitáltam 40 dkg lisztet, hozzáadtam 1 csipet sót, 1 zacskó sütőport, 15 dkg barna nádcukrot, 25 dkg lágy margarint, 1 egész tojást+ 1 tojásfehérjét, belecsavartam 4 kicsi mandarin levét, 1 kefirt, 2 ek tejfölt.
Összekevertem, beletettem az alma darabokat is.
Nagy tepsit kikentem margarinnal, megszórtam zsemlemorzsával, beleöntöttem a tésztát /kb. nokedli állagú/, közepes lángon 30 percig – tűpróbáig sütöttem.
Közben 2 zacskó tejszínízű pudingport kikevertem 8 ek. barna nádcukorral, kicsi tejjel simára dolgoztam, majd felöntöttem 1 liter tejjel és főztem. Amikor majdnem kész, beletettem 1 tojás sárgáját, kevertem néhány másodpercig, majd levettem a tűzről..
Belekerült még 10 dkg margarin és 4 banán meghámozva, összetörve.
Hűlés közben gyakran átkevertem, hogy szép fényes, homogén krémet kapjak.
A gyümölcsös pitét nagy kockákra vágtam, tetejére öntöttem a banános krémet.
Hűtőben lehűtve, tejszínhabbal tálalható.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: