Ez most komoly..zamat katarzis

Lágy tönkölyrúd ricottával és füstölt sajttal, extra szűz olívával

1,5 dl kézmeleg vízbe teszünk 1 mk. barnacukrot, belemorzsolunk 2,5 dkg élesztőt. Amíg az élesztőgomba dolgozik, addig átszitálunk 50 dkg tönköly lisztet, 2 mk tengeri sót. Hozzáadunk 25 dkg ricottát, belereszelünk /nagy lyukú reszelőn/ 15 dkg füstölt sajtot és 0,5 dl extra szűz olíva olajat. Most már mehet hozzá az élesztős víz.

Kézzel dagasztjuk, úgy 15 percig, amíg el nem válik az edénytől a tészta.

1 órán át kelesztjük.

Áttesszük az enyhén lisztezett deszkára, téglalapot formálunk belőle /kézzel/ és kis kockákban a közepére helyezünk 10 dkg vajat.

Összehajtjuk. Pihentetjük.

Előmelegített sütőben, vajazott, lisztezett tepsibe helyezzük a kívánt formára vágott tésztát, közepes hőmérsékleten 30-35 percig /tűpróbáig/ sütjük.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!