1 db csontos csirkemellet legalább nyolc részre vágunk, 1 ek. olajban pirítjuk egy leveses lábasban. Amíg hevül, addig felkarikázzuk a sárgarépát /30 dkg kb/ , a fehérrépát /20 dkg kb/ és azt is lepirítjuk, enyhén megszórva tengeri sóval. Tekerünk rá frissen őrölt fekete borst is. Felöntjük 2 liter vízzel és főzzük.
Amikor majdnem puha, akkor hozzáadunk 40-50 dkg zöldborsót, újra forrásba hozzunk, után sózunk.
Felaprítunk 1-1 csokor tárkonyt, petrezselymet, zeller levelet, ezt is beletesszük a raguba.
1 db tojást felverünk, enyhén sózzuk, borsozzuk, felengedjük kb 1 dl hideg vízzel, rakunk bele 5 dkg vajat, eldolgozzuk. Beleszórunk kb 20 dkg tönköly lisztet, galuskává keverjük és beleszaggatjuk a raguba.
1,5 dl 25%-os tejfölt kikeverünk, teszünk bele 1 mk. szárított tárkonyt, 1 kk. tönköly lisztet, majd a forró levesből merünk bele 1 kanállal, eldolgozzuk, a forrásban lévő leveshez öntjük. 1 percig forraljuk még.
Végül 1 kk. frissen csavart citrom levével, összekeverjük, ekkor már lekapcsoljuk alatta a hőt.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: