Ez most komoly..zamat katarzis

Omlós kacsamell almával, cukkini körettel

Annyi fél kacsamellet, ahány személyre készülünk, bevagdalunk mindkét oldalán. Megszórjuk tengeri sóval, tekerünk rá frissen őrölt fekete borst, leheletnyi kakukkfüvet /nem kihagyható, mert enyhíti a kacsa intenzív aromáját és mérsékli a zsírosságát./

Bőrével lefelé egy kiolajozott tepsibe fektetjük, meghámozott, cikkekre vágott savanykás almával és vöröshagyma karikákkal körbe rakjuk.

Öntünk alá 2 dl vizet, lefedjük egy alufóliával és közepes lángon kb 1,5 órán át pároljuk.

Ezután levesszük a fóliát, megfordítjuk a kacsamellet, sózzuk a bőrt és halványan megkenjük olajjal. Így sül /fólia nélkül/ további 1/2 órát. Ekkor válik a hús omlóssá és a bőr puha-ropogóssá.

Kivesszük a sütőből, lefedjük és 20-25 percig pihentetjük, amíg elkészítjük a cukkinit.

A megmosott cukkinit félbe, majd nagyobb darabokra vágjuk. Kicsi olajon, sózva, borsozva, mindig egy kevéske vizet hozzáadva pároljuk olyan állagúra, ahogy szeretjük.

Tálalásnál kerül a kacsa mellé a savanykás hagymás almából is. /persze párolt vörös káposzta is/ 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!