Annyi fél kacsamellet, ahány személyre készülünk, bevagdalunk mindkét oldalán. Megszórjuk tengeri sóval, tekerünk rá frissen őrölt fekete borst, leheletnyi kakukkfüvet /nem kihagyható, mert enyhíti a kacsa intenzív aromáját és mérsékli a zsírosságát./
Bőrével lefelé egy kiolajozott tepsibe fektetjük, meghámozott, cikkekre vágott savanykás almával és vöröshagyma karikákkal körbe rakjuk.
Öntünk alá 2 dl vizet, lefedjük egy alufóliával és közepes lángon kb 1,5 órán át pároljuk.
Ezután levesszük a fóliát, megfordítjuk a kacsamellet, sózzuk a bőrt és halványan megkenjük olajjal. Így sül /fólia nélkül/ további 1/2 órát. Ekkor válik a hús omlóssá és a bőr puha-ropogóssá.
Kivesszük a sütőből, lefedjük és 20-25 percig pihentetjük, amíg elkészítjük a cukkinit.
A megmosott cukkinit félbe, majd nagyobb darabokra vágjuk. Kicsi olajon, sózva, borsozva, mindig egy kevéske vizet hozzáadva pároljuk olyan állagúra, ahogy szeretjük.
Tálalásnál kerül a kacsa mellé a savanykás hagymás almából is. /persze párolt vörös káposzta is/
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: