Túrókrémes zsemle felfújt

Legalább 2 napja szikkadó, emberes méretű zsömléknek levágjuk a tetejét, a belsejét kiszedjük.

1,5 dl hideg tejben elkeverünk 1 tk. barna nádcukrot, 1 mk. vaníliás cukrot.

Kivajazunk egy tepsit, előmelegítjük a sütőt.

Kikeverünk 25 dkg túrót, 1,5 dl 25%-os tejföllel, 2 ek. barna nádcukorral, 1 egész, megmosott citrom lereszelt héjával.

A zsömle alsó részeit belemártjuk a cukros tejbe, kicsit szívja csak meg magát, ne csöpögjön, mert akkor atomjaira hullik, beletesszük az előkészített tepsibe. Beletöltjük a túrót. A zsemle kalapjait is belemártjuk a tejbe, ráhelyezzük és a meleg sütőben 20 percig sütjük.

Ha szeretjük, a túró közepébe tehetünk gyümölcsöt vagy egy kanálka lekvárt. /most én meggylekvárt használtam/

Megszórjuk porcukorral és tálalható.

Reform változathoz használjunk teljes kiőrlésű zsömlét, 1,5-ös tejet, 12%-os tejfölt, édesítőt vagy nyírfacukrot. 

Tovább a blogra »