Eperszezon van. 🙂
25 dkg friss epret megmosunk, apróra vágjuk, 2 ek finomítatlan nád-cukorral főzzük, amíg szósszá nem válik.
15 dkg megmosott epret felszeletelünk, halványan megszórjuk barna nádcukorral. Néhány megmosott szemet egészben hagyunk száradni.
Megfőzünk 1 liter 2,8%-os tejben 5 dkg búzadarát, késhegynyi tengeri sót, 1 ek. barna nádcukrot és 1/2 citrom lereszelt héját adjuk hozzá.
Hagyjuk hűlni.
Közben felverünk 1 zacskó habtejszínt 5 dkg porcukorral.
A habot összedolgozzuk a kihűlt tejbegrízzel.
Pohár aljára eperszeleteket, erre grízeskrémet teszünk. Utána az eperszósz, majd megint az eperszeletek. Újra krém. Befejezzük a szósszal, amibe egész eperszemeket ültetünk.
Feldobhatod még citromhéj forgácsokkal és citromfű levélkékkel.
Hűtőben legalább néhány órát töltsön el, mielőtt tálalod.
Kommentek