Ez most komoly..zamat katarzis

Eperszószos-epres pohárkrém

Eperszezon van. 🙂

25 dkg friss epret megmosunk, apróra vágjuk, 2 ek finomítatlan nád-cukorral főzzük, amíg szósszá nem válik.

15 dkg megmosott epret felszeletelünk, halványan megszórjuk barna nádcukorral. Néhány megmosott szemet egészben hagyunk száradni.

Megfőzünk 1 liter 2,8%-os tejben 5 dkg búzadarát, késhegynyi  tengeri sót, 1 ek. barna nádcukrot és 1/2 citrom lereszelt héját adjuk hozzá.

Hagyjuk hűlni. 

Közben felverünk 1 zacskó habtejszínt 5 dkg porcukorral.

A habot összedolgozzuk a kihűlt tejbegrízzel. 

Pohár aljára eperszeleteket, erre grízeskrémet teszünk. Utána az eperszósz, majd megint az eperszeletek. Újra krém. Befejezzük a szósszal, amibe egész eperszemeket ültetünk.

Feldobhatod még citromhéj forgácsokkal és citromfű levélkékkel.

Hűtőben legalább néhány órát töltsön el, mielőtt tálalod.

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!