Eperszószos-epres pohárkrém

Eperszezon van. 🙂

25 dkg friss epret megmosunk, apróra vágjuk, 2 ek finomítatlan nád-cukorral főzzük, amíg szósszá nem válik.

15 dkg megmosott epret felszeletelünk, halványan megszórjuk barna nádcukorral. Néhány megmosott szemet egészben hagyunk száradni.

Megfőzünk 1 liter 2,8%-os tejben 5 dkg búzadarát, késhegynyi  tengeri sót, 1 ek. barna nádcukrot és 1/2 citrom lereszelt héját adjuk hozzá.

Hagyjuk hűlni. 

Közben felverünk 1 zacskó habtejszínt 5 dkg porcukorral.

A habot összedolgozzuk a kihűlt tejbegrízzel. 

Pohár aljára eperszeleteket, erre grízeskrémet teszünk. Utána az eperszósz, majd megint az eperszeletek. Újra krém. Befejezzük a szósszal, amibe egész eperszemeket ültetünk.

Feldobhatod még citromhéj forgácsokkal és citromfű levélkékkel.

Hűtőben legalább néhány órát töltsön el, mielőtt tálalod.

Tovább a blogra »