Ez most komoly..zamat katarzis

Marha tokány félbarna sörben gnocchival

Mindig barna vagy félbarna sört használok vörös bor helyett a marhahúsokhoz. Egyrészt, mert omlósabb lesz így másrészt, mert könnyebben emészthetővé válik.

1,2 kg lábszárat megmostam, hártyáztam, szép szeletekre /karikákra inkább/ vágtam. 50 dkg vöröshagymát megtisztítottam, nagyobb darabokban hagytam /a hosszú főzési idő alatt úgy is szétesik/, 1 ek. olajban, pici tengeri só hozzáadásával dinszteltem. Ráfektettem a marha szeleteket, majorannával, sok frissan őrölt borssal és még 1 tk tengeri sóval megszórtam. Tettem bele 1-1 felaprózott paradicsomot és paprikát., rázúztam 3 gerezd fokhagymát. Felöntöttem 1/2 liter félbarna sörrel és pároltam, amíg el nem főtt róla a sör. 

Ekkor megszórtam fűszerpaprikával, kicsi extra szűz olívával meglocsoltam, némi víz hozzáadásával puha, omlóssá vált.

Az extra szűz olívát nem szabad nagy hőhatásnak kitenni, mert akkor elveszíti a számos kedvező élettani hatását, ezért adom a legvégén az ételekhez.

Közben elkészítettem a gnocchit.

2 nagy sárga burgonyát héjában megfőztem. Tisztítás után szétnyomtam, adtam hozzá egy tojás sárgáját, 1-2 ek. lisztet, tengeri sót és hosszú rúddá sodortam. Késsel kicsi darabokra vágtam, villával mintáztam és forró, sós, lobogó, bő vízben 5 percig főztem.

Szűrőkanállal kiszedtem, rálocsoltam kevéske extra szűz olívát, apróra vágott petrezselyemmel megszórtam.

Finom sztapacskával is, de ott a krumplit nyersen kell reszelni, ami szerintem mecerásabb. 🙂

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!