Ez most komoly..zamat katarzis

Pácolt pulykamell mandulás palacsintatésztában sütve

A pulykamellet hártyázzuk, vékony szeletekre vágjuk és ecsettel bekenjük a következő páccal: barbecue fűszerkeverék, 2 ek olívaolaj.

Kicsit pácolódik, de nem sokat, mert a fűszerkeverék tartalmaz sót is, amitől megkeményedik a hús, ha órákat áll benne.

Kikeverünk 2 tojást, 1 csipet tengeri sót, 10 dkg tönköly lisztet, 1 dl tejjel. Belekeverünk 3-4 dkg szeletelt mandulát. A pácos húst először lisztbe /ha ezt kihagyjuk, leesik róla a bunda/, majd a masszába mártjuk és bő, közepes lángon aranybarnára sütjük. Csepegtető edénybe szedjük. Kicsit itt pihen, amíg a megmaradt mandulás tésztából szokott módon palacsintákat készítünk.

A Jázmin rizst megpároljuk. / én mikróban szoktam, mert ott nem kell figyelni rá. Megmosom, felengedem 2x annyi vízzel, sózom, kicsi extra szűz olívával meglocsolom, összekeverem és 10 percet főzöm. Kiveszem, átkeverem, lefedem, ennyi az egész/

A brokkolit mk tengeri sóval, vajon megpárolom.

Tálalásnál a palacsintába tekerem a brokkolit, a képen látható módon, tartárral vagy majonézzel díszítem.

A rizst egy hidegvízzel kiöblített merőkanálba szedem, elsimítom, szépen a tányérra helyezhető félgömb marad, ami kedvünk szerint tovább finomítható. Én most, petrezselymet, mandula szeleteket és félbe vágott koktélparadicsomot használtam.

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!