Ennél egyszerűbben, gyorsabban, olcsóbban nem tudsz finom, házi krémest enni.
Egy jobb cukrászdai szelet árából pont 4 adag hozható ki.
1 elkészített levelestészta lapot sütőben, közepes lángon, sütőpapíron 15 perc alatt kisütöttem.
Közben egy vaníliás pudingport kikevertem 4 ek. barna nádcukorral, 1/2 liter tejjel készre főztem. Az utolsó másodpercekben hozzáadtam 1 tojás sárgáját. Levettem a tűzről, 5 dkg vajjal kevertem még.
Hűlés közben is olykor-olykor megkeverendő.
A leveles tésztát 3 egyenlő készre vágtam, megfelelő, magasfalú edény aljára tettem belőle egyet /amit kibéleltem fóliával, hogy majd a megdermedt krémes könnyebben kiszedhető legyen a lelógó fóliaszél segítségével/
Megkentem szamóca lekvárral vékonyan, megszórtam dejóval, amit a magas búzacsíra tartalma miatt szeretek használni.
Erre öntöttem a dermedő krém felét és megraktam egy nagyobb méretű, meghámozott kiwi szeleteivel.
Ismét egy réteg leveles tészta, szamóca lekvárral megkenve, megszórva vékonyan a dejóval, erre a krém másik fele. Újra a kiwi szeletek.
Hűtőben dermed, amíg a krém szeletelhetővé nem válik.
Vizezett késsel 4 adagra vágjuk.
Ekkor, vagyis tálalásnál kerülnek a tetejére a harmadik tésztalap szeletek. Ezt megszórjuk porcukorral.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: