Ez most komoly..zamat katarzis

Görög joghurtos sült padlizsán

2 kicsi padlizsánt megmostam, szárát levágtam, majd hosszában harmadoltam.

Tengeri sóval megsóztam és hagytam állni kb 20 percet, amíg a keserű levét kidobja magából.

Közben 1 ek. extra szűz olívát kikevertem 1 gerezd zúzott fokhagymával.

Bekentem vele a padlizsán szeletek mindkét oldalát és forró sütőben, sütöttem, enyhe pirulásig.

Közben szeleteltem egy teljes kiőrlésű kiflit.

Padlizsánt kivettem, helyére tettem a kiflit, amit a maradék fokhagymás olívával megkentem, enyhén megpirítottam.

1  pohár görög joghurtot 1 mk sóval, fehér és cayenne borssal keverten ki, beletettem a kockára vágott sültpadlizsánt, kis időre a hűtőbe tettem.

Közben kicsavartam a narancs levét.

Több nem is kell egy frissítő reggelihez. 🙂 Telve energiával indulhat a nap!

/Ha megnézed, ez ugyan kicsit macerásabb, mint megkenni a zsemlét és rádobni valami felvágottat, sajtot, viszont lényegében 1 üzletben kapható szendvics árából 4 adag egészséges reggeli hozhatón ki./

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!