2 kicsi padlizsánt megmostam, szárát levágtam, majd hosszában harmadoltam.
Tengeri sóval megsóztam és hagytam állni kb 20 percet, amíg a keserű levét kidobja magából.
Közben 1 ek. extra szűz olívát kikevertem 1 gerezd zúzott fokhagymával.
Bekentem vele a padlizsán szeletek mindkét oldalát és forró sütőben, sütöttem, enyhe pirulásig.
Közben szeleteltem egy teljes kiőrlésű kiflit.
Padlizsánt kivettem, helyére tettem a kiflit, amit a maradék fokhagymás olívával megkentem, enyhén megpirítottam.
1 pohár görög joghurtot 1 mk sóval, fehér és cayenne borssal keverten ki, beletettem a kockára vágott sültpadlizsánt, kis időre a hűtőbe tettem.
Közben kicsavartam a narancs levét.
Több nem is kell egy frissítő reggelihez. 🙂 Telve energiával indulhat a nap!
/Ha megnézed, ez ugyan kicsit macerásabb, mint megkenni a zsemlét és rádobni valami felvágottat, sajtot, viszont lényegében 1 üzletben kapható szendvics árából 4 adag egészséges reggeli hozhatón ki./
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: