Ez nem egy kímélő étel, de pont úgy készítettem, ahogy anno a Dédi tette. 🙂
20 dkg csusza tésztát /legalább 4 tojásos, az a nagy darabos fajta, amit egyébként a slambuchoz is használnál/ bő, sós vízben megfőztem.
Közben kockára vágtam 5 dkg füstölt csemege szalonnát.
A megfőtt tésztát leszűrtem. Amíg lecsöpögött, addig megpirítottam a szalonnát.
Hőálló edénybe tettem a tésztát, ráöntöttem a kisült szalonna zsírt, kicsit összekevertem.
A tésztára 40 dkg túrót, erre 40 dkg tejfölt öntöttem. Tetejére szórtam a szalonnapörcöt.
Forró sütőben rotyog-pirul, olyan színűre, ahogy szereted.
/ismerek olyan embert, aki ezt még megszórja porcukorral tálaláskor/
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: