Ez most komoly..zamat katarzis

Dédi túrós csuszája

Ez nem egy kímélő étel, de pont úgy készítettem, ahogy anno a Dédi tette. 🙂

20 dkg csusza tésztát /legalább 4 tojásos, az a nagy darabos fajta, amit egyébként a slambuchoz is használnál/ bő, sós vízben megfőztem.

Közben kockára vágtam 5 dkg füstölt csemege szalonnát.

A megfőtt tésztát leszűrtem. Amíg lecsöpögött, addig megpirítottam a szalonnát.

Hőálló edénybe tettem a tésztát, ráöntöttem a kisült szalonna zsírt, kicsit összekevertem.

A tésztára 40 dkg túrót, erre 40 dkg tejfölt öntöttem. Tetejére szórtam a szalonnapörcöt. 

Forró sütőben rotyog-pirul, olyan színűre, ahogy szereted.

/ismerek olyan embert, aki ezt még megszórja porcukorral tálaláskor/

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!