Ez most komoly..zamat katarzis

Dédi sült csirkemelle

 

A férfiak hajlamosak vergődni, hogy a csirkemell túl száraz, főleg sütőben sütve. 🙂 Így készítve szaftos lesz, nem nyögvenyelős.

Dédi megmosott, megtörölgetett egy egész csirkemellet, óvatosan felhajtotta a bőrt az egyik oldalon, a csont mentén bevágta a húst.

Fűszerezte /só, fokhagyma, őrölt bors, majoranna, őrölt pirospaprika/.

majd a csont és a hús közé hagyma és alma szeleteket rakott.

Ezt megismételte a másik oldalon is.

Szépen visszahajtotta rá a bőrt és azt is megszórta fűszerrel.

Tepsibe helyezte, kicsi vizet öntött alá, lefedte /nekem nincs ilyen speciális tepsim, aminek lyukacsos a fedele, ezért simán megszurkált alufóliával fedem le/

1 óra kell neki közepes hőmérsékleten.

Közben megtisztította a burgonyát, nagyobb kockákra vágta.

Levette a fedőt megkente a  csirke bőrét zsírral /én olajjal/, hogy ropogós legyen, melléd dobta a krumplit és további kb 20 percig sütötte, amíg szép színt kapott a husi és a burgonya is megsült.

A végén meglocsolta bőven a saját levével, lefedte és 20 percig hagyta így állni, mielőtt tálalta volna.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!