A férfiak hajlamosak vergődni, hogy a csirkemell túl száraz, főleg sütőben sütve. 🙂 Így készítve szaftos lesz, nem nyögvenyelős.
Dédi megmosott, megtörölgetett egy egész csirkemellet, óvatosan felhajtotta a bőrt az egyik oldalon, a csont mentén bevágta a húst.
Fűszerezte /só, fokhagyma, őrölt bors, majoranna, őrölt pirospaprika/.
majd a csont és a hús közé hagyma és alma szeleteket rakott.
Ezt megismételte a másik oldalon is.
Szépen visszahajtotta rá a bőrt és azt is megszórta fűszerrel.
Tepsibe helyezte, kicsi vizet öntött alá, lefedte /nekem nincs ilyen speciális tepsim, aminek lyukacsos a fedele, ezért simán megszurkált alufóliával fedem le/
1 óra kell neki közepes hőmérsékleten.
Közben megtisztította a burgonyát, nagyobb kockákra vágta.
Levette a fedőt megkente a csirke bőrét zsírral /én olajjal/, hogy ropogós legyen, melléd dobta a krumplit és további kb 20 percig sütötte, amíg szép színt kapott a husi és a burgonya is megsült.
A végén meglocsolta bőven a saját levével, lefedte és 20 percig hagyta így állni, mielőtt tálalta volna.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: