Ez most komoly..zamat katarzis

Dédi mákos gubája

Legalább 1-2 napja szikkadó kifliket egyenlő vastagságúra karikázok.

5 dkg vajat melegítek /nem hevítem, mert magas hőmérsékleten megég, bebarnul/ és aranybarnára sütöm benne a kifli szeletkéket.

Egy tál aljára helyezem őket. 

Jelen esetben 2-3 adag készült, ez 4 db normál méretű péksütit jelent.

2,5 dl tejet 1 tk vaníliás porcukorral és 1/2 citrom lereszelt héjával kevertem ki, hidegen.

Meglocsoltam vele az alapot és vártam, amíg beissza magába és enyhén cuppogossá nem vált.

Közben a mákot valakivel meg kell daráltatni, mert ugye minket roppant mód lefoglal ez a bonyolult és összetett feladat. 🙂

Ismét a házastárs siethet a segítségünkre, aki felvilágosít  azért, mert ő  meredten bámulja a tv-t/ ahol egyébként semmi nem történik, csak autók mennek körbe-körbe, olyan hangot kiadva, mint egy megveszett darázsraj/, attól ő még effektíve világot vált meg, de nincs para, 5 percre ki tud szakadni ebből, hogy megmentse a desszertet, ami nélküle nem készülne el. Természetesen.

Az 5-6 dkg frissen darált mákot kikevertem 5-6 dkg barna nádcukorral /Dédi sima porcukrot használt/, megszórtam vele a gubát.

Megmostam egy szép narancsot, felkarikáztam. 

Egy-egy falat mákos guba után üdítő élmény a narancsba harapni és egészen egyedi ízélményt okoz.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!