Padlizsánkrémmel töltött sonka-és sajttekercs

A padlizsánokat / 4 közepes db/ megmossuk, szárát levágjuk, félbe vágjuk hosszában.

Megszórjuk tengeri sóval, lefordítjuk, hogy keserű levét kiengedhesse. 30 percet áll így.

A héját megkenjük napraforgó olajjal és azzal felfelé meleg sütőbe toljuk.

Amikor ráncossá válik, ez megközelítőleg 20-25 perc, akkor kivesszük és azon melegében kikaparjuk a húsát.

1 ek. mustárral, kicsi sóval, frissen őrölt borssal, 2 gerezd zúzott fokhagymával, 1 ek. extra szűz olívával összekeverjük és behűtjük.

Addig összevágunk néhány koktél paradicsomot, 2-3 újhagymát, 1/2 zöld paprikát. Sózzuk, tekerünk rá kicsi fekete borst, 1 mk. extra szűzzel meglocsoljuk, hozzáadunk 2-3 dkg kockázott feta sajtot. Megszórjuk apróra vágott kaporral.

5 szelet sonkát /ez fekete erdei, kb 5 dkg/, 5 szelet sajtot /ez edami/ kiterítünk és egy-egy ek. padlizsán krémet teszünk a közepére, majd feltekerjük.

Elrendezzük, ahogy nekünk tetszik, a tál közepére halmozzuk a maradék padlizsánkrémet, ezt mártogatósnak kínáljuk.

Csavart olívás tönkönyrúddal a legfinomabb.

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »