8-10 perc munka, kevés mosogatni való. 🙂 Többit a sütő végzi.
2 kis doboz joghurtot egy keverőtálba öntöttem, az egyik doboz / bögre/ lesz a továbbiakban a mérce.
Hozzáadtam 3 egész tojást, kicsit kézi habverővel vegyítettem.
1 bögre barna nádcukor, 1 zacskó sütőpor. Ismét kevergettem.
1 bögre olaj /sima olívát /nem extra szüzet/ használtam, 1 bögre darált dió vagy dejó, amit én nagyon kedvelek a magas búzacsíra tartalma miatt, 3 bögre tönköly liszt.
Összedolgoztam az egészet / egy nokedlitészta sűrűségű massza a végeredmény/, enyhén kikent tepsibe öntöttem, belenyomkodtam felezett őszibarackokat, betoltam az előmelegített sütőbe, közepesnél kisebbre tekertem a lángot.
Jó 30 perc múlva kivettem,vékonyan megszórtam finomítatlan nádcukorral és visszatoltam további 10 percre.
Tűpróba, de kb 40 perc kell neki.
Amíg hűl, 1-2 ek szamóca lekvárt kikevertem 1-2 ek hidegvízzel. felforraltam /mikróban 1 perc/, ráöntöttem a süti tetejére.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: