Ez most komoly..zamat katarzis

Modenai balzsamecetben sült oldalas

Ha olyan szerencsés vagy, hogy kaptál valakitől ajándékba eredeti, modenai balzsamesetet, akkor bátran használd húsokhoz is. /egyébként itthon aranyárban lehet csak kapni/

Ez a balzsamecet, sűrű, szinte fekete szirup, 12-25 évig érlelik tölgyfahordóban, alapja a mazsola szőlő.

Hazájában fagylaltok, desszertek alap kísérője. Karakteres ízvilága tartalmazza a gyümölcs valamennyi aromáját, sűrítve. 🙂

Egy szép oldalast szeleteltem, a felesleges zsírt leszedtem róla.

Enyhén sóztam, frissen őrölt borst tekertem rá rányomtam 3 gerezd zúzott fokhagymát, egy ecsettel megkentem a modenai balzsamecettel. Kissé beolajozott tepsibe fektettem, 1 dl vizet öntöttem alá, alufóliával letakartam és betettem a közepesen meleg sütőbe.

Közben alaposan megmostam a kicsike újkrumplikat, feleztem.

Amikor a husi majdnem puha, mellé dobtam a burgonya darabokat és együtt sültek késszé, ekkor már fólia nélkül.

Friss joghurtos-kapros salátával tálaltam.

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!