Ha olyan szerencsés vagy, hogy kaptál valakitől ajándékba eredeti, modenai balzsamesetet, akkor bátran használd húsokhoz is. /egyébként itthon aranyárban lehet csak kapni/
Ez a balzsamecet, sűrű, szinte fekete szirup, 12-25 évig érlelik tölgyfahordóban, alapja a mazsola szőlő.
Hazájában fagylaltok, desszertek alap kísérője. Karakteres ízvilága tartalmazza a gyümölcs valamennyi aromáját, sűrítve. 🙂
Egy szép oldalast szeleteltem, a felesleges zsírt leszedtem róla.
Enyhén sóztam, frissen őrölt borst tekertem rá rányomtam 3 gerezd zúzott fokhagymát, egy ecsettel megkentem a modenai balzsamecettel. Kissé beolajozott tepsibe fektettem, 1 dl vizet öntöttem alá, alufóliával letakartam és betettem a közepesen meleg sütőbe.
Közben alaposan megmostam a kicsike újkrumplikat, feleztem.
Amikor a husi majdnem puha, mellé dobtam a burgonya darabokat és együtt sültek késszé, ekkor már fólia nélkül.
Friss joghurtos-kapros salátával tálaltam.