Kicsit kísérleteztem, az olasz és indiai konyhát összeházasítottam, majd magyarítottam.
Egyébként képtelenség visszaadni azt az ízorgiát, amit ez az étel okoz.
Érdemes elkészítened. 🙂
A gnocchival kezdjük. Most nem sütőben sütöttem, hanem megfőztem 1kg lisztes krumplit héjában /azért így, mert dupla adagot készítettem, hogy a másik felét másnap krokettnek felhasználhassam/.
Amikor megpuhult, meghámoztam, azon melegében áttörtem és teljes kihűlésig elfelejtkeztem róla.
Addig 40 dkg marhatarjáról eltávolítottam az összes zsiradékot, vékony csíkokra vágtam, kevés olajon megkapattam. Hozzáadtam tengeri sót, frissen őrölt fekete borst, 2 fej zúzott fokhagymát, 15 dkg hámozott paradicsomot, 10 dkg póréhagymát, 10 dkg apróra vágott sárgarépát, 1 chili paprikát /jó egy késhegynyi a tasakosból is/.
Főtt, amig majdnem szétomlott a husi.
Visszatértem a gnocchihoz.
2 egész tojást adtam hozzá, tengeri sót, frissen őrölt borst, összegyúrtam, kb 15-20 dkg tönköly liszttel. Hosszú rudat sodortam a feléből, majd késsel kis kockákra vágtam, villa hátával kissé meglapogattam.
Bő, forrásban lévő, sós vízben 2 adagban főztem ki.
Szűrőkanállal kiszedtem, tálra tettem, meglöttyintettem 1 tk extra szűz olívával.
3 dl joghurtot kikevertem 1 ek liszttel /lehet keményítő is, de szerintem a burgonyában pont elég van/, a húshoz öntöttem, még forraltam 5-6 percig.
2-3 adag.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: