A magvakat csak azért adtam hozzá, hogy egyensúlyba kerüljenek a káros zsírsavak a hasznossal, egyébként nem szükséges.
4 adag
20 dkg nagyon hideg camenbert sajtot 4 részre vágtam és dupla panírral láttam el. /ez sorban: liszt, tojás, liszt, tojás, zsemlemorzsa/
Közepes lángon aranybarnára sütöttem mindkét oldalát. 5-5 perc, a dupla bunda miatt nem fog kifolyni.
Közben az előző nap félretett gnocchi tésztába 3 dkg tökmagot gyúrtam, vaskos hengerré formáztam, meghempergettem napraforgómagban és ezt is közepes lángon aranybarna árnyalatot kapott. 8-10 db jön ki, ez bőven elég 4 főnek /lehet panírozni is pl. szezámmaggal elvegyített zsemlemorzsával is, úgy még extra mennyiségű kalciumhoz is juthatnánk, ha a hő nem tenné a nagy részét tönkre/
Szárított vörös áfonyám volt, ezt jó előre beáztattam, lecsöpögtettem, majd 1 ek barna nádcukorral 1 ek frissen facsart citromlével 5 perc alatt összerottyantottam /jó a citromlé helyett az almaecet is/
Készült tartár mártás is /férjek szerint a rántott sajthoz az kötelező 🙂 /.
Ha van otthon jófajta majonéz, akkor annak felhasználásával pikk-pakk megvan. Bár a majonéz készítése sem bonyolult.
2 ek majonéz, 4 ek tejföl, 1 ek mustár, 1 ek porcukor, 1 tk friss citromlé., összekeverem kézi habverővel.
Tálalásnál dióbelet és újhagymát is lehet tenni a tálra.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: