Egy frissítő reggeli vagy ebéd forró teljes kiőrlésű, vajas pirítóssal, de sohasem vacsora, mert mindegyik összetevőjének erős a vízhajtó hatása. 🙂
Vettem egy csokor szép fehér spárgát. Eltávolítottam az alsó részét, megkapargattam, kicsi falatokra vágtam, annyi vizet öntöttem alá, ami pont ellepte, tettem hozzá 1 tk citromlevet, 1 mk tengeri sót és fedőt félig a lábasra téve megpároltam. Ez kb 20 perc, addig a víz is elpárolog.
Közben 25 dkg epret megmostam, feleztem, elvettem belőle 10 dkg-ot, amit 1 ek mézzel összefőztem, amíg püré állagúvá nem vált.
Tányérra rendeztem a felezett epreket, a spárgát, kicsit megtépkedtem a megmosott , 1 marék rukkolát, ráöntöttem az eperszószt és 1 ek. balzsamecetet. Kicsit összeforgattam.