Díszíthettem volna a tálat, mielőtt lefényképeztem, de szerettem volna, ha látszik milyen szép a máz egy egyszerű meggykenettől. 🙂
3 db nagy, egész tojást csipet sóval, 20 dkg barna nádcukorral kikevertem alaposan.
Hozzáadtam 20 dkg tönköly lisztet, 20 dkg darált mákot, 1/2 citrom reszelt héját, 10 dkg olvasztott vajat /Dédinél ez 20 dkg volt és nem pótolta tejföllel/, 10 dkg tejfölt, 1 zacskó sütőport. Jól eldolgoztam.
Kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tortaformába öntöttem és mérsékelt lángon, 50 perc /de tűpróba/ alatt megsütöttem.
Ez idő alatt elkészítettem a meggyet. 20 dkg kimagozott, ledarált meggyet, késhegynyi fahéjjal, 10 dkg barna nádcukorral lekvárrá főztem.
10 percet pihent a formában, kiborítottam és azon melegében megkentem a gyümölccsel.
1 óra alatt beszívja magába és szép, csillogó kéreg keletkezik, ami szeletelés után is a helyén marad.
Szerintem nem igényel további extrákat, így tökéletes, ahogy van.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: