Ez most komoly..zamat katarzis

Dédi máktortája

Díszíthettem volna a tálat, mielőtt lefényképeztem, de szerettem volna, ha látszik milyen szép a máz egy egyszerű meggykenettől. 🙂

3 db nagy, egész tojást csipet sóval, 20 dkg barna nádcukorral kikevertem alaposan. 

Hozzáadtam 20 dkg tönköly lisztet, 20 dkg darált mákot, 1/2 citrom reszelt héját, 10 dkg olvasztott vajat /Dédinél ez 20 dkg volt és nem pótolta tejföllel/, 10 dkg tejfölt, 1 zacskó sütőport.  Jól eldolgoztam.

Kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tortaformába öntöttem és mérsékelt lángon, 50 perc /de tűpróba/ alatt megsütöttem.

Ez idő alatt elkészítettem a meggyet. 20 dkg kimagozott, ledarált meggyet, késhegynyi fahéjjal, 10 dkg barna nádcukorral lekvárrá főztem.

10 percet pihent a formában, kiborítottam és azon melegében megkentem a gyümölccsel.

1 óra alatt beszívja magába és szép, csillogó kéreg keletkezik, ami szeletelés után is a helyén marad.

Szerintem nem igényel további extrákat, így tökéletes, ahogy van.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!