Ez most komoly..zamat katarzis

Gyógy-és fűszernövényeink 4.

Ma három olyan csodálatos fűszerünket mutatom be, amelyeknek számtalan kiváló hatását és egyetlen káros tulajdonságát sem ismeri a táplálkozástudomány. 

/egyébként, amiket leírok nektek ebben a témában, az mind leellenőrizhető az MTA Élelmiszertudományi tanszékén, ez fog vonatkozni a vitaminokra is, amiknek majd bemutatom a hatását, bemutatom, mit mivel ne szedjünk együtt, mit ne szedjünk nagyobb mennyiségben és mit ne szedjünk akkor, ha egészségesek vagyunk/

 

  • Citromfű….. Édességek, fagylaltok, gyümölcslevesek adaléka. De finom szárnyasokhoz is. Remek ízfokozó, természetesen, nem mesterséges adalékként. Élettani hatásai is fantasztikusak, nem csak a pompás virágzata. A levelét használjuk. Teája idegnyugtató, lazító hatású. Külsőleg vírusírtó.  
  • Fokhagyma…. Húsok, levesek, zöldségkrémek, pástétomok, tészták, felvágottak, kolbászok ízesítője. Közkedvelt növény, nem véletlenül. Rengeteg jótékony hatását ismerjük. Csökkenti a vér káros koleszterinjét, gátolja a vérrög képződését, segíti megelőzni az érelmeszesedést. Kiegészítő kezelés lehet magasvérnyomásnál. Antibakteriális és féregűző. 
  • Kapor….. el sem tudnánk enélkül képzelni a kovászos uborkát. Tehetjük még minden féle salátába, tehetjük a zöldségek öntetébe, mártásokba, túróhoz, darált húshoz. Nyugtató, enyhe vízhajtó, népi gyógyászatban emésztőrendszeri problémákra használjuk. Egyes elméletek szerint a fahéjjal kombinálva segít a normális cukorszint megtartásában /erre azért nem tenném le a nagyesküt/ 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!