Ez most komoly..zamat katarzis

Joghurttorta

Nem tudok az Íz-landra képet tölteni jelenleg. Egyébként nem is baj, mert az eredeti recept aludttejet ír elő. 

Ma már képtelenség aludttejet készíteni a forgalomban lévő tejekből. Illetőleg lehet, ha az ember beoltja joghurt-kultúrával, de akkor már egyszerűbb megvenni.

3 fajta savanyított tejtermék kombinálásával kíséreltem meg elérni az aludttej ízét, amire én  még jól emlékszem és arra is, hogy imádtuk egy-egy melegebb napon, lehűtve. 🙂

25 dkg mandulás kekszet ledaráltam és hozzáadtam 12,5 dkg olvasztott vajat. Ezt a puha keveréket lenyomkodtam a forma aljára.

4,5 dl natúr joghurtot, 3 dl görög joghurtot, 2,5 dl alacsony zsírtartalmú tejfölt vegyítettem, ehhez 2 zacskó instant zselatint /az eredeti recept lapzselatinnal dolgozik / kevertem, majd a 20 dkg finomítatlan nádcukrot is. /eredetiben 20 dkg sima porcukor szerepel/ 

A keksztalpra öntöttem és 12 órát a hőtőben felejtettem.

Ennyi idő után szépen összeáll, szeletelhető.

1/2 alaposan megmosott narancs szálasan lehámozott héját 1 dl vízben 1 ek nádcukorral megfőztem.

A kész tortára került, csoki kockákkal. 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!