Bevallom, engem roppant módon zavar a sok-sok “kamuportál” a sok-sok kamuzásával és az is, hogy viszonylag értelmes emberek ezeket a hazugságokat osztogatják, gondolkodás nélkül.
Nem értem, miért hiszünk jobban egy szenzációhajhásznak, mint annak a szakembernek, aki évekig tanulta a témát, majd évtizedekig kutatta is azt.
A tojásnál nincs egészségesebb, mondja a tojás termelő.
Ez ostobaság, a tej a legegészségesebb, válaszolja a tehenészet gazdája.
Dehogy! Az állati zsiradékokból együnk sokat, az megóv a betegségektől. Szónokolja az állattenyésztő.
Mi van? Ez mind káros, semmit ne együnk, csak vitaminokat. Sugallja a táplálékkiegészítők gyártója.
Ami biztos, ők mind szeretnék eladni a termékeiket. 🙂
” A fűszerek tudatos használatához ismernünk kell a fűszerek hatóanyagait és azok hatását is, hogy az étvágyfokozó…….. hatásuk mellett gyógyító és betegséget megelőző tulajdonságait is kiaknázhassuk.” Dr. Ladocsi Teréz /docens, szakbiológus/
- Petrezselyem ….. a gyökerét levesekhez, köretekhez, a levelét édességen kívül szinte minden ételeinkhez használhatjuk. Vasat, C vitamint tartalmaz. Vízhajtó, vesetisztító, emésztést segítő hatású. A magból készített teája viszont nagyobb mennyiségben vesevérzést okoz. Várandós anyukák messzire kerüljék!
- Zeller….….. gumója levesek alapzöldsége, önálló köretként is használhatjuk. Levele sokrétűen használható. Szára a sószegény diétában alap lehet, mert enyhe sós ízhatással rendelkezik. Kiemelkedően sok gyógyhatással bír. Flavonoidjai segíthetnek a daganatos betegségek megelőzésében, magas a Kálium tartalma, C vitamin tartalma, oldható rostjai pedig csökkentik a káros koleszterin szintjét. Gyulladásgátló, vérnyomáscsökkentő, a vese működését is javítja, fokozza a salakanyagok kiválasztását. Enyhíti a nem túl erős köszvényes rohamokat.
- Nos, szerencsére ezt a két növényt szereti a magyar konyha és használja is elég sokszor. 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: