Ez most komoly..zamat katarzis

Íz-land: Orosz sóskaleves

Az első fordítás az orosz szakácskönyvből. 🙂

1 db 1-1,2 kg húsos karajcsont,

1 fej vöröshagyma,

1 gerezd fokhagyma,

3 szál sárgarépa,

1 vaskos szál fehérrépa,

1 kicsi zellergumó,

só,  fekete bors

1/2 kg burgonya,

1/2 kg megtisztított, apróra vágott sóska,

4 db főtt tojás,

2 dl tejföl

A húsos karajcsontot feltesszük annyi vízbe főni, ami bőven ellepi.

Ha felforrt leszedjük a habját, takarékra vesszük a lángot. A leveszöldségeket megtisztítjuk, karikákat vágjuk, a léhez adjuk.

Hozzádobjuk a fokhagymát és a vöröshagymát is, amelyet félbevágtunk és a vágott felét forró platnin aranybarnára pirítottuk.

Sózzuk, borsozzuk.

Gyöngyözve főzzük 1,5 órán keresztül.

Ekkor kiemeljük belőle a húsos csontot, kivesszük a vörös és a fokhagymát is, a zellert is.

A burgonyát megpucoljuk, hasábokra vágjuk, a leveshez adjuk.

Ekkor megkóstoljuk, hogy elég fűszeres-e, ha igen, akkor hozzáadjuk a sóskát.

Tálalásnál mindenki tányérjába kerül egy főtt tojás apró kockákra vágva, 1 ek tejföl és erre merhető rá a forró sóska leves.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!