Az első fordítás az orosz szakácskönyvből. 🙂
1 db 1-1,2 kg húsos karajcsont,
1 fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
3 szál sárgarépa,
1 vaskos szál fehérrépa,
1 kicsi zellergumó,
só, fekete bors
1/2 kg burgonya,
1/2 kg megtisztított, apróra vágott sóska,
4 db főtt tojás,
2 dl tejföl
A húsos karajcsontot feltesszük annyi vízbe főni, ami bőven ellepi.
Ha felforrt leszedjük a habját, takarékra vesszük a lángot. A leveszöldségeket megtisztítjuk, karikákat vágjuk, a léhez adjuk.
Hozzádobjuk a fokhagymát és a vöröshagymát is, amelyet félbevágtunk és a vágott felét forró platnin aranybarnára pirítottuk.
Sózzuk, borsozzuk.
Gyöngyözve főzzük 1,5 órán keresztül.
Ekkor kiemeljük belőle a húsos csontot, kivesszük a vörös és a fokhagymát is, a zellert is.
A burgonyát megpucoljuk, hasábokra vágjuk, a leveshez adjuk.
Ekkor megkóstoljuk, hogy elég fűszeres-e, ha igen, akkor hozzáadjuk a sóskát.
Tálalásnál mindenki tányérjába kerül egy főtt tojás apró kockákra vágva, 1 ek tejföl és erre merhető rá a forró sóska leves.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: