Dédi alapötletét dolgoztam tovább.
Ha marad otthon a kalácsból, akkor abból mindig hasonló sütit gyártok.
Ehhez a felfújthoz nem kell tojások hada és rengeteg vaj sem, mint a valódi felfújtakhoz.
A néhány napos, szikkadt kalácsot felszeleteltem és kissé megpirítottam.
Megfőztem 2 zacskó pudingport a leírás szerint, a végén hozzákevertem 5 dkg vajat és 5 dkg rumban áztatott mazsolát.
30 dkg cseresznyét kimagoztam 1 ek barna nádcukorral és késhegynyi fahéjjal 5 perc alatt megrottyantottam.
Ezt a cseresznyét egy hideg vízzel kiöblített tál aljára terítettem.
Ráöntöttem a rumos mazsolás vanília krém felét.
Közben 1/2 citrom héját belereszeltem 1 dl tejbe , a pirított kalács szeleteket megfürdettem benne, majd a krémbe helyeztem.
Ezután krémmel lezártam. Több órai hűtőben való fagyoskodás után szeletelhető, mint a felfújt és visszafordítható úgy, hogy a cseresznye készítmény legyen felül.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: