Ez most komoly..zamat katarzis

Cseresznyés kalácsfelfújt /olcsón és kímélőbben/

Dédi alapötletét dolgoztam tovább.

Ha marad otthon a kalácsból, akkor abból mindig hasonló sütit gyártok.

Ehhez a felfújthoz nem kell tojások hada és rengeteg vaj sem, mint a valódi felfújtakhoz.

A néhány napos, szikkadt kalácsot felszeleteltem és kissé megpirítottam.

Megfőztem 2 zacskó pudingport  a leírás szerint, a végén hozzákevertem 5 dkg vajat és 5 dkg rumban áztatott mazsolát.

30 dkg cseresznyét kimagoztam 1 ek barna nádcukorral és késhegynyi fahéjjal 5 perc alatt megrottyantottam.

Ezt a cseresznyét egy hideg vízzel kiöblített tál aljára terítettem.

Ráöntöttem a rumos mazsolás vanília krém felét.

Közben 1/2 citrom héját belereszeltem 1 dl tejbe , a pirított kalács szeleteket megfürdettem benne, majd a krémbe helyeztem.

Ezután krémmel lezártam.  Több órai hűtőben való fagyoskodás után szeletelhető, mint a felfújt és visszafordítható úgy, hogy a cseresznye készítmény legyen felül.

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!