Felforraltam 2 dl tejszínt / 35%-ost használnak eredetileg, én 12%-ost/, ráöntöttem 15 dkg 70%-os étcsokira.
2 egész tojást kivertem 2 ek. hideg vízzel, belereszeltem 1/2 citrom héját.
10 dkg vajat habosra kevertem 10 dkg finomítatlan nádcukorral.
Ezeket összevegyítettem.
20 dkg süteményliszthez tettem 1 mk sót, 2 tk sütőport, 1/2 tk szódabikarbónát, 15 dkg összetört diót.
Ezeket is összevegyítettem, majd a nedves hozzávalókhoz dolgoztam a szárazát.
Előmelegítettem a sütőt,
Egy kapcsos tortaformát /eredetileg a browniest szögletesben készítik, de tovább gondoltam és úgy éreztem adok neki egy kis sacher tortás beütést/ kivajaztam, beleöntöttem a masszát és mérsékelt lángon 35 percig sütöttem.
10 perc várakozás után ketté vágtam, megkentem az alsó lapot meggy lekvárral. /mivel a barackot nem szeretem/. Felső lapot is ráhelyeztem és elkészítettem a mázt.
Abból a csokiból, ami a sütibe is került 5 dkg-ot mikróban felmelegítettem, 2 ek tejjel és 3 dkg vajjal kikevertem, majd bekentem vele a tetejét és az oldalát is.
Tetejére szórtam széles sávban mandula chrunch-ot, majd 1 marék összetört cukormázas mogyorót is. A közepére meggyes étcsokit forgácsoltam, amibe beleültettem 1 meggyet. 🙂
Ez így önmagában is teljesen jó, de ha tálaláskor mellé teszünk 1 kis gombóc diós fagyit, akkor válik teljessé.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: