Vettem kb 1.5 kg marhalábszárat. Megmostam, ahol kellett letisztítottam, 6 nagy darabra vágtam.
Sóztam, borsoztam, megszórtam majorannával.
Magasfalú tepsit halványan olajoztam, belefektettem a hús darabokat, 2 db babérlevelet, 2 nagy fej fehérhagymát elnagyoltan felvágva, 3 gerezd fokhagymát zúzva. Felöntöttem 1 liter tüzes vörös sörrel, lefedtem alufóliával a tepsit és közepes hőmérsékletű sütőbe dugtam, majd ott is felejtettem 4 órára.
Ennyi idő alatt a hús omlóssá válik. Befejezésként a visszamaradt lét, kb felére forraltam vissza
Tricolor durum tésztát bő, sós vízben megfőztem, leszűrtem, extra szűz olivával összeforgattam.
Ez gyakorlatilag így alig kalóriás, de karácsonykor esetleg nyugodtan tálalhatjuk krokettel. 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: