Ez most komoly..zamat katarzis

Tüzes vörös sörben sült marhalábszár

Vettem kb 1.5 kg marhalábszárat. Megmostam, ahol kellett letisztítottam, 6 nagy darabra vágtam.

Sóztam, borsoztam, megszórtam majorannával.

Magasfalú tepsit halványan olajoztam, belefektettem a hús darabokat, 2 db babérlevelet, 2 nagy fej fehérhagymát elnagyoltan felvágva, 3 gerezd fokhagymát zúzva. Felöntöttem 1 liter tüzes vörös sörrel, lefedtem alufóliával a tepsit és közepes hőmérsékletű sütőbe dugtam, majd ott is felejtettem 4 órára.

Ennyi idő alatt a hús omlóssá válik.  Befejezésként a visszamaradt lét, kb felére forraltam vissza

Tricolor durum tésztát bő, sós vízben megfőztem, leszűrtem, extra szűz olivával összeforgattam.

Ez gyakorlatilag így alig kalóriás, de karácsonykor esetleg nyugodtan tálalhatjuk krokettel. 🙂

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!