Ez most komoly..zamat katarzis

Karácsonyi bonbon

Ekőször a datolyát összevágjuk,  ezt beáztatjuk 3-4 cl ginbe.

Feltesszük forrni a vizet egy lábasban. Ebbe helyezünk egy üvegtálat, amelynek alja nem ér a vízbe.

A tálba tördelünk 10 dkg min. 50 %-os étcsokit, késhegynyi sóval megszórjuk. 4 dkg vajat, 2 ek barna nádcukrot, 1 dl zsíros tejszínt.

Keverjük, amíg homogénné nem válik.

Levesszük a forró vizes lábasról és most egy érdekes módon temperálunk. Beletördelünk 10 dkg jó minőségű tejcsokit. Összekeverjük. A hideg csoki visszahűti a meleget pillanatok alatt.

Közben a kívánt formáinkat befújtuk olajjal, ecsettel ki is kentük, a felesleget kiráztuk.

Először egy kanál csoki, utána az alkoholos datolya, majd befedjük ujabb kanál csokival.

Hűtőbe tesszük néhány órára, utána már szobahőmérsékleten tartható.

Így készülhet belőle ajándék. A kis félgömb ugyanaz, csak más formában hűtöttem ki és kapott 1 fél mogyorót.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!