Ekőször a datolyát összevágjuk, ezt beáztatjuk 3-4 cl ginbe.
Feltesszük forrni a vizet egy lábasban. Ebbe helyezünk egy üvegtálat, amelynek alja nem ér a vízbe.
A tálba tördelünk 10 dkg min. 50 %-os étcsokit, késhegynyi sóval megszórjuk. 4 dkg vajat, 2 ek barna nádcukrot, 1 dl zsíros tejszínt.
Keverjük, amíg homogénné nem válik.
Levesszük a forró vizes lábasról és most egy érdekes módon temperálunk. Beletördelünk 10 dkg jó minőségű tejcsokit. Összekeverjük. A hideg csoki visszahűti a meleget pillanatok alatt.
Közben a kívánt formáinkat befújtuk olajjal, ecsettel ki is kentük, a felesleget kiráztuk.
Először egy kanál csoki, utána az alkoholos datolya, majd befedjük ujabb kanál csokival.
Hűtőbe tesszük néhány órára, utána már szobahőmérsékleten tartható.
Így készülhet belőle ajándék. A kis félgömb ugyanaz, csak más formában hűtöttem ki és kapott 1 fél mogyorót.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: