Ez most komoly..zamat katarzis

Dédi gyömölcslevese

1,5 liter vízbe szórunk pár szem egész fahéjat, pár szem szegfűszeget, néhány citromhéj csíkot, kb. 10 dkg barna nádcukrot. Lefedve forraljuk.

Közben előkészítjük a gyümölcsöket, ami  összességében k. 1,5 kg. Szilvát megmossuk, felezzük, kimagozzuk. Őszibarackról lehúzzuk a héját, leöblítjük, cikkekre vágjuk.

A forrást mérsékeljük, szűrőkanállal kiszedjük a fűszereket /kb. 10 percig rotyogtak/, beletesszük a szilvát, 5 percig főzzük. Mehet az őszibarack is. Most 2 dl 22%-os főzőtejszínt öntünk hozzá. Amint felforrt azonnal lekapcsoljuk a gázt.

Hideg vízbe állítjuk a lábast, ha szoba hőmérsékletű, mehet a hűtőbe.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!