Dédi nem mikróban készítette /akkoriban az még nem volt/, én igen, mert így soha nem ég le a rizs és mosogatni is kevesebbet kell. 🙂
Nagyon egyszerű gyümölcsrizs, mikróban elkészítve. kb 20 dkg Jázmin rizst megmosok, műanyag edénybe teszem, felöntöm dupla mennyiségű vízzel, csipet sóval, 1 löttyintés étolajjal.
Főzőfokozatot 15 percre állítom. Amíg fő, előkészítem a gyümölcsöket. Megmosom, magozom, darabolom, fahéjas nádcukorral behintem./Teljesen jó befőttekből is/.
Ha jelez a mikro, kiveszem, felöntöm annyi folyékony tejszínnel, amitől sűrű nokedlitészta állaga lesz, keverek bele ízlés szerinti barna nádcukrot, reszelek bele citromhéjat, összeforgatom a gyümölcsökkel és behűtöm.
Tálalásnál megdíszítem a maradék tejszín felvert habjával, amit megszórok leheletnyi fahéjjal.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: