4 db csirkemell szeletett 24 órával a felhasználása előtt, 2 ek dijoni- magos mustár, frissen őrölt bors 1 ek oliva olajból készült pácba tesszük. Lefedve, hútőben vár a sorsára.
Tapadásmentes serpenyőt hevítünk, belehelyezzük a húsokat, ekkor, de csak ekkor, enyhén megsózzuk, ha szükséges. Mindkét felét arany színűre pirítjuk. Tányéron, fóliával lefedve pihen étkezésig.
Közben, ami zöldséget / a burgonya nem számít zöldségnek, a magas keményítő tartalma miatt, tehát fehérjés étkezéseknél nem használjuk a testkontrollban/ szeretünk, lehetőleg minél több félét, megtisztítunk, vékony csíkokra vágunk, blansírozunk. /1 percre forrásban lévő vízbe tesszük, majd onnan egy jeges vízbe helyezett tálba, ettől marad friss, ropogós, élénk színű/
A mell sütése után fennmaradt anyagokban, a tapadásmentes serpenyőnkben, hirtelen, kicsi só, kicsi frissen őrölt bors hozzáadásával 3-5 perc alatt készítjük el, nagy lángon.
Ugyan fehérjés fogásoknál az eredeti szemlélet nem ajánl semmilyen olajat, viszont mivel egy sor vitamin van, ami csak zsiradékban oldódik, ezért halványan ugyan, de mindig használok.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: