Ez most komoly..zamat katarzis

Dédi cseresznyés piskótája

Itt a cseresznye szezonja. Ehhez a piskótához elég 35 dkg. 🙂

A cseresznyét kimagoztam, a legszebb 8-10 darabot félretettem.

A többit, kb. 20-22 dkg-ot 1 ek barna nádcukorral behintettem, amihez adtam 1 késhegynyi fahéjat.

5 tojás sárgáját habosra kevertem 17 dkg porcukorral és 3 kanál hideg vízzel.

Ezután az 5 tojásfehérjét 1 csipet sóval és 2 ek hideg vízzel gépi habverővel /Dédi kézivel dolgozott/ 3/4 keménységűre vertem, majd hozzáadtam 3 dkg porcukrot és teljes keménységig dolgoztattam rajta a gépet.

20 dkg tönköly lisztet beleszitáltam a sárga masszába, eldolgoztam, majd kis adagokban forgattam bele a fehérjét. / lazán, semmi keverés/ A cseresznyét enyhén beleforgattam lisztbe, azt is a masszához adtam és kivajazott, kilisztezett formában, közepes hőmérsékleten 30 perc alatt megsütöttem.

Tálra helyezve megszórtam porcukorral és a félretett cseresznye szemeket ráhelyeztem.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!