Az eredeti receptet modernizáltam, mert brutális mennyiségű állati zsiradékot tartalmazott.
Dédi így kezdi 5 dkg vajban megfuttatunk 1 ek fehér lisztet, felengedjük 1 l marhahús alaplével.……., így fejezi be: hozzáöntünk 2 dl tejszínt.
Ehelyett használtam mást, a többi ugyanaz.
1 liter marhahús alaplében /ez lehet húsleves kockából is/, az 50 dkg megtisztított, falatnyi darabokra vágott spárgát elkezdem főzni. Hozzávágok 1/2 csokor petrezselymet, 1/2 csokor zellerlevelet.
10 dkg 2x megdarált marhahúshoz hozzáütök 1 egész tojást, tengeri sóval megszórom, tekerek rá fekete borst, vágok hozzá 1/2 csokor kaprot, és annyi tönköly liszttel / 1-2 ek/ kikeverem, amitől kiskanállal szaggatható állapotba kerül.
A leveshez adom, majd 20-25 percig puhulnak együtt.
Kikeverek 2 dl tejfölt 1 tk tönköly liszttel, a forró
levesből merek bele, jól elkeverem és így adom a léhez.
5 perc alatt beforralom. Elzárom alatta a gázt és csavarok bele néhány cseppnyi citromot.
Tálalásnál díszítem néhány csepp extra szűz olívával.
A végeredmény pont olyan jó, csak lényegesen frissítőbb.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: